Doek valt voor badmintondubbel

Selena Piek en Jacco Arends NOS

Er staat nog een derde partij op hun olympisch programma, maar een rol van betekenis in het gemengd dubbelspel zit er niet meer in voor Jacco Arends en Selena Piek. Het Nederlandse koppel verloor in Rio de Janeiro ook z'n tweede groepswedstrijd en is uitgeschakeld voor een plaats in de kwartfinales.

De nederlaag van vandaag mag echter geen schande genoemd worden. De Zuid-Koreanen Ko Sung-hyun en Kim Ha-na staan tweede op de wereldranglijst, vijftien plaatsen hoger dan hun Nederlandse opponenten. Het verschil in klasse kwam ook ondubbelzinnig tot uiting in de score die binnen een half uur op het bord stond: 10-21, 10-21.

Gisteren verloren Arends en Piek al van de Japanners Kenta Kazuno en Ayane Kurihara, die vandaag tegen de Amerikanen Phillip Chew en Jamie Subandhi opnieuw aan het langste eind trokken. Daardoor kunnen de Nederlanders niet meer bij de beste twee duo's in de poule komen.

Zaterdag komen Arends en Piek nog in actie tegen de Amerikanen, waarna voor Arends de Olympische Spelen erop zitten. Piek speelt nog verder in het vrouwendubbel aan de zijde van Eefje Muskens. Zij weten zich na twee wedstrijden al zeker van de kwartfinales.

STER Reclame