Handboogschutter Van den Berg mist brons

time icon Aangepast

Handboogschutter Sjef van den Berg heeft naast de bronzen medaille gegrepen. De Nederlander werd in de strijd om de derde plaats verslagen door de Amerikaan Brady Ellison. Het werd 6-2. 

Sjef van den Berg vuurt een olympische pijl af EPA

Bij beide heren was de teleurstelling van de verloren halve finale nog te merken aan de eerste pijl: een 6 voor Van den Berg, een 8 voor Ellison. Ondanks twee perfecte scores voor de Nederlander pakte de Amerikaan de eerste set. Van den Berg kwam terug en won de tweede set met 27-26. 

Drie perfecte pijlen brachten Ellison op een 4-2 voorsprong en dus kwam de druk erop bij de 21-jarige Brabander. Daar ging hij niet goed genoeg mee om: ook de vierde set ging naar de Amerikaan, die daarmee de bronzen medaille veroverde. 

Het goud ging naar de Koreaan Bonchan Ku. Hij versloeg Jean-Charles Valladont met 7-3, de Fransman die Van den Berg uit de finale hield. 

Vier jaar geleden lukte het landgenoot Rick van der Ven ook niet om het duel om het brons te winnen. In Sydney 2000 eindigde Wietse van Alten de Spelen wel met een bronzen plak. 

Eerder op de dag

Eerder op de dag versloeg de Nederlander in een ware thriller Ricardo Soto uit Chili na een shoot-off. In de kwartfinale was Van den Berg de Koreaan Lee Seung-yun met 6-4 de baas. 

STER Reclame