De kankerkliniek in de Duitse plaats Bracht ANP

De Duitse alternatief genezer Klaus Ross mocht zijn patiënten behandelen met het middel 3-BP, een zogenoemde glucoseblokker. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek van het Openbaar Ministerie in Duitsland naar de rol van Ross bij een aantal sterfgevallen in zijn kliniek. Hij gebruikte het preparaat bij een omstreden behandeling voor kankerpatiënten.

Het onderzoek naar Ross werd gestart toen twee Nederlandse en een Belgische patiënt kort na elkaar kwamen te overlijden. Ook werden twee Nederlandse vrouwen die Ross behandelde opgenomen in het ziekenhuis. De vijf patiënten volgden op dat moment de alternatieve behandeling in de kliniek van Ross in het plaatsje Bracht, over de grens bij Venlo. 

Het onderzoek van het OM in Krefeld richt zich op mogelijke dood door schuld of het opzettelijk toebrengen van letsel in meerdere gevallen.

Verband?

Oncologen noemen 3-BP "potentieel giftig", maar in Duitsland zijn de criteria voor het gebruik van dergelijke preparaten door niet-artsen veel ruimer dan in Nederland.

Volgens het OM is er meer onderzoek nodig om vast te stellen of er een verband is tussen de sterfgevallen en het toedienen van het middel. Zo wordt er nog gewacht op de resultaten van het bloedonderzoek. De kliniek van Ross is direct na de start van het onderzoek gesloten door de Duitse autoriteiten. 

STER reclame