NOS Voetbal

Ajax presenteert spits Traoré

Bertrand Traoré is officieel gepresenteerd bij Ajax. De 20-jarige aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea.

Traoré kan morgen al zijn debuut maken voor Ajax. Bosz heeft zijn nieuwe spits opgenomen in de selectie voor het duel met Roda JC. Hij kan ook ingezet worden voor het eerste duel van Ajax met FK Rostov in de play-offs voor de Champions League.

The Blues kochten hem in 2010 van het Franse AJ Auxerre. waar hij een jaar in de jeugdopleiding doormaakte. Die maakte hij af in Londen, waarna hij in de winterstop werd verhuurd aan Vitesse.

Traoré is dan ook een oude bekende voor Ajax-trainer Peter Bosz. Ze werkten anderhalf seizoen samen bij de club uit Arnhem. De spits maakte toen 20 doelpunten in 51 wedstrijden.

Traoré scoort erop los bij Vitesse

De international van Burkina Faso weet wat het is om in de Amsterdam Arena te scoren. Mede dankzij zijn twee treffers vernederde Vitesse eind 2014 Ajax voor eigen publiek in de KNVB-beker: 0-4. Hij wist datzelfde seizoen met een treffer de Amsterdammers thuis ook op een gelijkspel te houden.

Na twee seizoenen in Nederland keerde hij terug naar Chelsea. Daar kreeg hij af en toe het vertrouwen van interim-trainer Guus Hiddink. In tien duels wist hij twee keer het net te vinden. Dit seizoen speelde hij regelmatig voor Chelsea in de voorbereiding, maar kwam desondanks niet voor in de plannen van de nieuwe trainer Antonio Conte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl