Reizigers in vertrekhal 2 van de luchthaven
NOS NieuwsAangepast

'Wachtrijen op Schiphol zijn vandaag onvermijdelijk'

Vandaag is de drukste dag van het jaar op luchthaven Schiphol. Wachtrijen zijn onvermijdelijk, met de verwachte 222.261 passagiers. "We raden mensen aan om een half uur eerder van huis te vertrekken", is het advies van de luchthaven aan reizigers.

Van die 222.261 reizigers vertrekken er 108.880. De rest komt aan op de luchthaven.

De drukte wordt vooral veroorzaakt door terugkerende vakantiegangers. Daarom zet Schiphol ook geen entertainment meer in. Dat gebeurde nog wel op 8 juli, bij het begin van de vakantiepiek. "Maar nu komt het grootste deel van de reizigers aan en gaat gewoon naar huis, waardoor het niet nodig is", zegt een woordvoerder.

Wel zijn er andere maatregelen om de drukte zo goed mogelijk op te vangen. Er wordt meer personeel ingezet en reizigers wordt gevraagd om de instructies goed op te volgen. "Haal je spullen al voor de douane uit je tas en leg ze in een bakje, bijvoorbeeld."

Een andere reden voor de drukte is er niet, zegt Schiphol. "Het heeft puur te maken met een kruising van twee grote stromen in en uit het land."

Vorig jaar lagen de passagiersaantallen op de drukste dagen van het jaar nog lager. Toen waren er gemiddeld 196.000 reizigers op een drukke dag op de luchthaven te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl