NOS Sport

Grol na uitschakeling: de olympische droom is over

Judoka Henk Grol gold in Rio de Janeiro als een van de titelkandidaten in de klasse tot 100 kilogram. Na een soepele zege in de tweede ronde - in de eerste had hij een bye - werd zijn droom wreed verstoord door de Franse nummer één van de wereld, Cyrille Maret.

Na zijn verloren partij was de deceptie bij Grol groot en sprak hij duidelijke woorden. "Het is gewoon klaar. De olympische droom is over. Ik judo niet in Tokio. De droom die ik had is weg."

Hoewel Grol vreselijk baalde en hij soms moest vechten tegen de tranen, wist hij zijn gevoelens goed onder woorden te brengen. "Ik voel mij gewoon klote. Ik heb hier mijn hele leven aan gegeven. De afgelopen vijftien jaar heb ik hier dag en nacht voor geleefd. En dat ga ik ook nooit meer doen. Fysiek en geestelijk ben ik kapot. Mijn lichaam wil ook niet meer, het is gewoon klaar."

Beslissing na korte sabbatical

Grol weet nog niet of hij definitief stopt met judo. Hij last een pauze in om daarna te beslissen of hij nog maximaal een jaar verder gaat. "Ik ga vier maanden goed nadenken over wat ik wil. Ik ga niks doen en kijken of ik nog zin heb."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl