NOS Sport

Dure nederlaag Piek en Arends bij olympisch debuut

De badmintonners Jacco Arends en Selena Piek zijn het olympisch toernooi in Rio de Janeiro begonnen met een dure nederlaag in het gemengd dubbel.

De debutanten, zeventiende op de wereldranglijst, waren in de eerste poulewedstrijd niet opgewassen tegen de drie plaatsen hoger ingeschaalde Japanners Kenta Kazuno en Ayane Kurihara: 14-21, 19-21.

Piek en Arends maakten in de beginfase een gespannen indruk. Dat vertaalde zich in onnodige foutjes en een snelle 0-4 achterstand. Bij 4-12 was de marge al haast onoverbrugbaar. Het Oranjeduo richtte zich weliswaar nog even op en kwam ook tot 10-13, maar spannend werd het niet.

In de tweede game was de start wél voortvarend, maar de 7-3 voorsprong bleek geen opmaat voor een glanzend vervolg. Bij 7-7 was de stand alweer in evenwicht. Er ontspon zich een spannend gevecht, waarin de explosiviteit, snelheid en sprongkracht van de Japanse combinatie uiteindelijk de doorslag gaf.

"We hadden geen goede start. Daar hebben we eigenlijk de rest van de wedstrijd last van gehad", reageerde de 25-jarige Arends, die samen met de één jaar jongere Piek in 2013 het vizier op Rio richtte.

Hachelijk

De nederlaag tegen de Japanners maakt het bereiken van de volgende ronde een hachelijke zaak voor Piek en Arends. Alleen de eerste twee duo's uit de groep van vier gaan door.

Piek en Arends spelen vrijdag tegen de Zuid-Koreanen Ko Sung-hyun en Kim Ha-na, de nummers twee van de wereldranglijst die hun openingswedstrijd tegen de Amerikanen Phillip Chew en Jamie Subandhi afraffelenden: 21-10, 21-12.

Later vandaag (20.55 uur Nederlandse tijd) komt Piek nog samen met Eefje Muskens in actie in het vrouwendubbel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl