EPA
NOS Nieuws

Rusland legt elke dag drie uur wapens neer in Aleppo

Rusland heeft een dagelijkse wapenstilstand aangekondigd in de Syrische stad Aleppo. Het Russische ministerie van Defensie maakte vandaag bekend dat het land zijn wapens elke dag tussen 10.00 en 13.00 uur zal neerleggen, zodat konvooien met hulpgoederen veilig de stad in kunnen.

Volgens generaal Sergej Roedskoj worden in die drie uur alle militaire acties stopgezet en werkt Rusland samen met de Syrische autoriteiten om ervoor te zorgen dat de inwoners van Aleppo humanitaire hulp kunnen krijgen.

Er zitten naar schatting 250.000 burgers vast in het belegerde deel van Aleppo. Ook worden in en rond de Syrische stad twee miljoen inwoners bedreigd door een ernstig watertekort en er is nauwelijks elektriciteit.

48 uur

De VN-coördinator voor noodhulp, Stephen O'Brien heeft gezegd dat hij wil nadenken over het voorstel van de Russen, maar dat er eerst een langere gevechtspauze van minimaal 48 uur nodig is. Die tijd is volgens de Verenigde Naties nodig om voldoende trucks met hulpgoederen Aleppo in te krijgen.

Afgelopen vrijdag begon in Aleppo een offensief van een coalitie van rebellengroepen. Eerder had het Syrische leger de stad volledig omsingeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl