Goud onder het kussen geeft Van der Breggen 'dubbel gevoel'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Na goud was er een slaappil voor Van der Breggen

Anna van der Breggen werd vanmorgen wakker met een gouden medaille onder haar kussen. "Ik heb goed geslapen. Met voor het eerst in mijn leven een slaappilletje, dat wel. Ik denk dat ik anders niet geslapen had."

De 26-jarige wielrenster snelde zondag bij de wegwedstrijd naar de olympische titel in Rio de Janeiro. Haar ploeggenoot Annemiek van Vleuten was kort daarvoor hard ten val gekomen. Het ongeluk van Van Vleuten werd het geluk van Van der Breggen.

"Dat is moeilijk om mee om te gaan. Maar bij een wegwedstrijd kan van alles gebeuren. Je wint pas als je op de streep bent. Je wilt dit absoluut niet, zeker niet voor een ploeggenoot. Maar de wedstrijd gaat door, dat is altijd zo. Annemiek reed de wedstrijd van haar leven. Het is heel dubbel dat het je ploeggenoot is en dat je daarna weer verder gaat."

Ik heb nog geen persoonlijk contact gehad met Annemiek.

Anna van der Breggen

Van der Breggen vindt wel dat ze het goud op eigen kracht heeft veroverd. "Daar ben ik gewoon super blij mee en trots op. Als ik me inbeeld in Annemiek, dan weet ik hoe hard ze ervoor heeft gewerkt. En hoe dichtbij ze was. Dat vind ik wel heel erg moeilijk."

Anna van der Breggen in gesprek met NOS-verslaggever Han Kock ANP

Van Vleuten ligt met een zware hersenschudding en drie fracturen in haar onderrug in het ziekenhuis. Van der Breggen: "Ik heb nog geen persoonlijk contact gehad met Annemiek. We hebben wel contact gehad via de app. Maar het is voor Annemiek nu gewoon heel belangrijk dat het zo rustig mogelijk is. Ze is blij dat ze zich relatief goed voelt."

Woensdag staat de volgende wedstrijd op het programma: de tijdrit. En ook daar hoopt Van der Breggen op succes. "De tijdrit is net zo belangrijk als de wegwedstrijd. Die neem ik net zo serieus."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lammerts: heel erg dubbel gevoel

STER Reclame