NOS Sport

Eventingruiters klimmen; ruiter breekt drie ribben

De Nederlandse eventingploeg is op de derde dag van de olympische wedstrijd van de elfde naar de vijfde plaats geklommen. Maar een medaille is ver weg, want het gat met de vier best geklasseerde landen is enorm.

Theo van de Vendel voor zijn val

Tijdens de cross-country, het tweede onderdeel, kwamen drie van de vier Nederlandse ruiters goed voor de dag. Merel Blom eindigde de dag als dertiende en Tim Lips werd 24ste. Alice Naber eindigde ook in de middenmoot, zij werd 31ste.

Theo van de Vendel had veel pech, want bij een van de hindernissen kwamen hij en zijn paard ten val. Van de Vendel brak drie ribben. Met het paard gaat het goed.

Het resultaat van Van de Vendel werd geschrapt. Nederland klimt door de resultaten van de overige drie ruiters van de elfde naar de vijfde plaats. In het algemeen klassement staat Merel Blom 20ste, Tim Lips 24ste en Alice Naber 31ste.

Eerder voltooiden de eventingruiters de dressuur, na dat onderdeel stond Nederland elfde. Dinsdag staat het laatste onderdeel op het programma, dan wordt er gesprongen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl