Sanne Verhagen weigerde in Rio een coach langs de mat
NOS Sport

Judoka Verhagen wilde geen coach bij de mat

Opnieuw een opmerkelijk bericht van het Nederlandse judofront, de sport waarbij het op bestuurlijk en sporttechnisch gebied de laatste maanden al vaker onrustig was. Hoofdrolspeelster is dit keer Sanne Verhagen, die in de klasse tot 57 kilogram werd uitgeschakeld in de tweede ronde.

Dat gebeurde zonder coach langs de mat. Verhagen koos er namelijk niet voor om gebruik te maken van een van de twee beschikbare bondscoaches, Maarten Arens of Mark van der Ham.

Henry Bonnes, directeur topsport van de judobond, legt uit. "Haar eigen coach had geen accreditatie, dus die kon haar niet bijstaan langs de mat. Dat gebeurt vaker, maar in dit geval heeft Verhagen ervoor gekozen om geen gebruik te maken van de twee kampioenscoaches die wij haar hebben aangeboden."

Zelf was Verhagen niet bereikbaar om erop in te gaan, maar judo-commentator Matthijs Weststrate ziet in de keuze van Verhagen een statement richting de bond. "En ik kan me voorstellen dat de bond hier niet blij mee is, dus ik vermoed dat dit verhaal nog wel een staartje krijgt. Al zal dat wel over de Spelen heen getild worden, want niemand zit nu natuurlijk op onrust te wachten", aldus Weststrate.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl