www.evanmcmullin.com

Drie maanden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen krijgen Hillary Clinton en Donald Trump meer concurrentie. Evan McMullin, een voormalige medewerker van de CIA, gaat zich registreren als presidentskandidaat. 

De 40-jarige McMullin bevestigde zijn aanstaande kandidatuur aan de Amerikaanse omroep ABC. "Het is nooit te laat om te doen wat goed is, nu Amerika het vertrouwen heeft verloren in de kandidaten van beide partijen", schrijft McMullin in een verklaring aan de omroep. 

Nieuwszender MSNBC en de website Buzzfeed schreven vanmorgen al over een nieuwe presidentskandidaat, maar ze noemden daarbij geen namen. Eerder werd al bekend dat libertariër Gary Johnson meedoet, net als Jill Stein, kandidaat van de Groenen. 

McMullin is Republikein, maar gaat als onafhankelijk kandidaat op voor het presidentschap. Zijn kans om te winnen is echter nihil.

Achter zijn nominatie zit de groepering Better for America die niets ziet in Donald Trump als de Republikeinse presidentskandidaat. Better for America zegt dat een aantal invloedrijke Republikeinen McMullin openlijk gaat steunen, nadat hij officieel is geregistreerd als presidentskandidaat. 

Een van de drijvende krachten achter de kandidatuur van McMullin is Rick Wilson, die zich al langer openlijk verzet tegen de kandidatuur van Donald Trump.

STER reclame