Dafne Schippers
NOS Sport

Ontspannen Schippers gaat voor haar beste race ooit

Voor de atleten moet het in Rio de Janeiro pas in de tweede olympische week gebeuren. De eerste dagen van de Spelen zijn er dus vooral om de laatste puntjes op de i te zetten. Een programma waar Dafne Schippers blij mee is.

De kopvrouw van de Nederlandse atletiekafvaardiging gebruikte de afgelopen dagen namelijk om te wennen aan de overweldigende grootsheid van het evenement.

"Ik ben daarom blij dat ik vier jaar geleden al ervaring heb opgedaan in Londen, want de Spelen zijn toch wel heel bijzonder. Het is chaotisch en druk. Na de eerste dag in Rio was ik best wel moe."

Schippers: nog totaal niet nerveus

In tegenstelling tot de omvang van het evenement laten de hooggespannen verwachtingen waar de sprinter mee te maken heeft Schippers volledig koud. "Ik ben nog helemaal niet nerveus", zegt Schippers over het feit dat er volgende week in heel Nederland 's nachts wekkers zullen afgaan in de verwachting dat er aan de andere kant van de wereld een historische race gelopen zal worden.

"Daar ben ik niet mee bezig. Ik ben ook niet met mijn concurrentie bezig." Liever kijkt Schippers naar wat ze wel zelf in de hand heeft: haar eigen races. "Ik ga proberen hier mijn beste race ooit te lopen. Op de 100 meter en op de 200 meter."

Schippers vertrouwt erop dat dat mogelijk is. "Ik voel me goed en zit lekker in mijn vel. Dat is het belangrijkste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl