Davy Klaassen en Daley Sinkgraven vieren de tweede Amsterdamse treffer

Sinkgraven wijst Ajax de weg op Kasteel

Ajax is het seizoen begonnen met een 3-1 zege bij Sparta Rotterdam, dat na zes jaar terugkeerde in de eredivisie. Na een moeizame eerste helft en een 1-1 ruststand leidde Daley Sinkgraven de Amsterdammers naar de overwinning.

Davy Klaassen kopte op aangeven van Anwar El Ghazi na vijf minuten de 0-1 binnen. Lang kon Ajax niet genieten van die voorsprong. Drie minuten later veranderde Nemanja Gudelj een vrije trap van Ryan Sanusi met zijn teen van richting en Jasper Cillessen greep mis.

Mateo Cassierra viert zijn goal tegen Sparta met Davy Klaassen

Ajax had een overwicht en een tweede goal hing in de lucht. Het bleef bij een kopbal van Mateo Cassiera die op de beide palen belandde. Sinkgraven zette Ajax na rust met een droog schot alsnog op 2-1.

Sparta gaf na die nieuwe achterstand meer ruimte weg en Cassiera profiteerde met zijn eerste Ajax-goal. Daarmee was de angel uit de wedstrijd. Aanvallend kon Sparta geen vuist maken en de bezoekers drongen niet al te fel meer aan.