Nederland laat zege glippen tegen Argentinië

Hockeyers laten winst glippen tegen Argentinië

De Nederlandse hockeyers hebben tegen Argentinië de winst laten glippen. De ploeg van Max Caldas kwam met 3-1 voor maar zag de Argentijnen terugkomen tot 3-3.

Na een voorzichtige openingsfase kreeg Oranje de overhand, wat een schot van Jeroen Hertzberger op de paal opleverde. Uit de rebound was Mirco Pruijser dicht bij de 1-0, maar doelman Vivaldi redde knap.

In het tweede kwart kwam de verdiende 1-0 voor Nederland er toch. Hertzberger trof in een overvolle cirkel met een tip-in doel. Argentinië liet aanvallend weinig zien, maar maakte kort voor rust toch gelijk. De van richting veranderde bal belandde bij Vila, die van dichtbij beheerst scoorde.

Nederland lijkt op rozen

In de tweede helft leek de 2-1 snel te vallen, maar voor een open goal kreeg Robbert Kemperman de bal op de voet. Even later kwam Oranje uit een strafcorner van Mink van der Weerden alsnog op voorsprong. Argentinië wist aanvallend geen vuist te maken en nog voor het einde van de derde periode sloeg Oranje een gaatje: na een fraaie actie van Hertzberger was Seve van Ass trefzeker.

Argentijnse comeback

Oranje leek in veilige haven, maar toen Vila bij een strafcorner uit de rebound scoorde, was de spanning terug. Nederland gaf daarna door slordig spel achterin Paredes de kans om 3-3 te maken en hij faalde niet. Daarna kreeg Oranje kreeg nog prima kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar twee minuten voor tijd had ook de volle winst naar Argentinië kunnen gaan. Van Ass redde op de lijn, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde.