NOS Nieuws Binnenland

'Geen concrete dreiging voor EuroPride, toch extra voorzichtig'

"Er is geen enkele concrete dreiging voor de EuroPride, maar in z'n algemeenheid zijn we toch extra voorzichtig." Dat zegt burgemeester Eberhard van der Laan aan de vooravond van de botenparade in Amsterdam.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'We zijn bijpassend voorzichtig'

Morgen zijn er tijdens de parade meer politieagenten en handhavers op straat, zegt Van der Laan. "We hebben ook stukken grachten vrijgemaakt zodat de hulpdiensten zich extra snel kunnen verplaatsen." Verder wil de burgemeester weinig kwijt over de veiligheidsmaatregelen.

Ik hoop dat uiteindelijk iedereen ook zegt: kom op, ik laat me dit niet afpakken en ik ga die vrijheid vieren.

Eberhard van der Laan, burgemeester Amsterdam

De Amsterdamse burgemeester zegt dat bij ieder evenement wordt gekeken naar passende maatregelen. "Dit is een heel groot evenement waar honderdduizenden mensen samenkomen, en dit evenement heeft ook wel een profiel waar de gemiddelde IS-terrorist niet dol op is. Of juist wel, vanuit zijn motief."

Van der Laan hoopt dat mensen zich niet laten afschrikken door de aanslagen in België, Frankrijk en Duitsland. "Wij worden in Europa geconfronteerd door terroristen, maar wij laten ons natuurlijk niet terroriseren. Ik hoop dat uiteindelijk iedereen ook zegt: kom op, ik laat me dit niet afpakken en ik ga die vrijheid vieren."

STER reclame