Sjef van den Berg in actie bij de Europese Spelen in Bakoe
NOS Sport

Handboogschutter Van den Berg vierde, Kim schiet wereldrecord

Handboogschutter Sjef van den Berg is bij de Spelen in Rio vierde geworden in plaatsingsronde van het onderdeel recurve. De Koreaan Kim Woo-jin stuntte door het wereldrecord te verbeteren.

In de plaatsingsronde wordt de plaats in het schema bepaald. Wie de sterkste tegenstanders wil vermijden, kan in deze ronde dus beter hoog eindigen. Sjef van den Berg, die vorig jaar bij het testevent in Rio en bij de Europese Spelen individueel zilver won, kwam in twaalf beurten van zes pijlen tot 684 punten.

Die prestatie was goed voor de vierde plaats en daardoor stuit hij maandag in de eerste ronde op de nummer 61, Hans Arne Jensen uit Tonga.

Pijlen afvuren op heilige Sambodromo van Rio

Landenwedstrijd

Rick van der Ven (663), de nummer vier van vier jaar geleden in Londen, werd 27ste. Mitch Dielemans (634) plaatste zich als 58ste.

De opgetelde scores van de drie Nederlanders leverde de negende plaats op in de landenwedstrijd van zaterdag. In de knockoutfase neemt Nederland, goed voor goud bij de Europese Spelen, het op tegen Spanje. Als die tweestrijd gewonnen wordt, wacht waarschijnlijk een confrontatie met topfavoriet Zuid-Korea in de kwartfinales.

Wereldrecord

De Zuid-Koreaan Kim Woo-Jin kwam mede dankzij 52 tienen tot 700 punten. Dat is één punt meer dan het oude wereldrecord van zijn landgenoot Im Dong-hyun tijdens de Spelen van Londen in 2012.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl