De kankerkliniek in de Duitse plaats Bracht
NOS Nieuws

Duitse gezondheidsinspectie doet aangifte tegen kankerkliniek

De Duitse inspectie voor de gezondheidszorg uit Viersen heeft aangifte gedaan tegen Klaus Ross. Hij zou geen hulp hebben ingeroepen na het ontstaan van complicaties bij drie van zijn patiënten.

De alternatief genezer zou de patiënten in zijn kliniek een infuus met glucoseblokkers hebben toegediend om kankercellen te doden. Na de behandeling voelden de patiënten zich ziek. In plaats van ze door te verwijzen naar een ziekenhuis, een reguliere arts of andere hulp in te schakelen, diende Ross ze volgens de inspectie vitamines toe. In de dagen erna overleden de drie patiënten.

Ross heeft van de inspectie zijn werkzaamheden moeten staken zolang het onderzoek loopt. Daarnaast is het Duitse Openbaar Ministerie gevraagd om zijn licentie in te trekken.

Details

De politie bevestigde gisteren dat twee Nederlandse patiënten na behandeling in het Klaus Ross Centrum vlak over de grens bij Venlo zijn overleden, een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg.

Beiden waren vorige week woensdag in de kliniek behandeld, tegelijk met twee Nederlandse vrouwen die nog in het ziekenhuis liggen en een Belgische, die vrijdag overleed.

Gisteren riep de Nederlandse politie patiënten van Ross op zich dringend te melden bij het Landelijk Meldpunt Zorg. Zij lopen een "concreet gezondheidsrisico".

Sinds maandag het nieuws bekend werd, hebben zich al tientallen mensen bij de Duitse politie gemeld.

Apotheek

Het ministerie van gezondheid in Noordrijn-Westfalen heeft aan alle regio's de opdracht gegeven om te kijken of Ross daar ook behandelingen uitvoert. Er zouden aanwijzingen zijn dat hij in meerdere steden werkt.

Ook heeft het ministerie de toezichthouder gewezen op de lokale apotheek die de medicijnen voor Ross heeft gemaakt. Deze apotheek was eerder in opspraak omdat hij voor Ross geneesmiddelen zou hebben geproduceerd zonder vergunning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl