Loting Champions League EPA

Ajax neemt het in de play-offs van de Champions League op tegen FK Rostov, de nummer twee van de Russische competitie. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen. 

Het eerste treffen is op dinsdag 16 augustus in Amsterdam. De return in Rusland volgt op woensdag 24 augustus. De winnaar van de tweekamp plaatst zich voor de groepsfase, waarvoor PSV zich als landskampioen rechtstreeks gekwalificeerd heeft.

De tegenstander van het geplaatste Ajax, dat in de derde voorronde met veel moeite afrekende met PAOK Saloniki, kwam uit een groep van vijf clubs. De andere opties waren AS Roma (Italië), Steaua Boekarest (Roemenië), AS Monaco (Frankrijk) en Young Boys (Zwitserland). 

Loting play-offs Champions League NOS

Rostov, dat afgelopen seizoen verrassend tweede werd achter kampioen CSKA Moskou, is voor de vierde keer actief in Europa. De club speelde in 1999 en 2000 in de Intertoto Cup en strandde vorig seizoen in de play-offs van de Europa League. De Russen schakelden in de vorige ronde Anderlecht uit: na de 2-2 in eigen huis werd het in Brussel 0-2.

STER reclame