Een filiaal van MS Mode Hollandse Hoogte

Er is uitstel van betaling aangevraagd voor de 130 winkels van MS Mode. Uitstel van betaling is in veel gevallen een voorbode van een faillissement. Er werken 600 mensen bij MS Mode in Nederland.

Bewindvoerders zijn Frits Kemp en Cees de Jong. Samen met de directie van MS Mode onderzoeken zij welke mogelijkheden er zijn om het bedrijf te continueren. Die zullen ook bepalen wat er gaat gebeuren met de winkels en het personeel. Tot die tijd blijven de winkels en de webwinkels gewoon open. MS Mode is ook in andere Europese landen actief, zoals Duitsland, België en Spanje. Daar blijft de keten wel overeind.

Kahn

MS Mode is in 1964 opgericht. Inmiddels is het onderdeel van CoolInvestments, dat in handen is van ondernemer Roland Kahn. Onder dat bedrijf vallen ook de merken Coolcat, America Today en Sapph. Die zijn vooralsnog niet in de problemen.

In 2015 maakte het bedrijf nog winst. Toch was dat niet voldoende om de tegenvallende resultaten van de afgelopen periode op te vangen. Die vielen vooral tegen door de zachte winter, zegt een woordvoerder. "Dat heeft een negatieve impact gehad op de verkoop van de wintercollectie." MS Mode moest een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen verkopen.

In de periode voorafgaand aan de surseance zijn er diverse gesprekken gevoerd met partijen die geïnteresseerd zijn in het overnemen van onderdelen van MS Mode. Die gesprekken worden nu voortgezet.

STER reclame