De soap rond het olympisch voetbalelftal van Nigeria heeft de ploeg uiteindelijk niet opgebroken. Hoewel het vliegtuig met de Nigerianen pas zes uur voor de aftrap landde in Manaus, werd de eerste olympische klus aldaar met 5-4 gewonnen. Japan was de tegenstander in de warme en vochtige stad in het Amazonegebied.

Oghenekaro Etebo scoorde vier keer voor Nigeria AFP

De Nigeriaanse selectie dreigde afgelopen week Brazilië niet tijdig te bereiken. Eerst waren er problemen met de betaling van de tickets, vervolgens werd de vlucht geannuleerd omdat het vliegtuig te klein zou zijn en daarna kwam het team enkele dagen niet verder dan de luchthaven in het Amerikaanse Atlanta. 

Opwindend

Na acht uur vliegen kwam de ploeg dan uiteindelijk aan in speelstad Manaus, waar Japan de eerste tegenstander was van de olympisch kampioen van 1996 (in Atlanta!). Het duel beleefde een opwindend eerste kwartier met maar liefst vier doelpunten: 2-2. Kort voor de pauze kwam Nigeria dankzij Oghenekaro Etebo voor de derde keer op voorsprong. 

De 20-jarige middenvelder van het Portugese Feirense, die ook de 2-1 al voor zijn rekening had genomen, scoorde na de pauze nog twee keer. Japan kwam nog terug tot 4-5, maar de aansluitingstreffer viel te laat (vijf minuten in de extra tijd) om nog serieus jacht te kunnen maken op een wedstrijdpunt.

STER reclame