President Kuczynski met het grootste deel van zijn kabinet op het plein voor het regeringsgebouw in Lima Reuters

De nieuwe regering van president Pedro Pablo Kuczynski is sportief begonnen aan zijn regeerperiode. Kuczynski heeft alle ministers gevraagd om in sportkleding op het plein voor het parlement in Lima te verschijnen om voor de vergadering eerst een half uurtje te fitnessen. Elf van de negentien bewindslieden kwamen opdagen.

Kuczynski is van plan om elke week op het plein wat sportoefeningen te doen om een beter imago te krijgen. De 77-jarige president kreeg tijdens zijn verkiezingscampagne vaak te horen dat hij te dik is. 

Een half uurtje fitnessen voor het kabinetsberaad

Sociale revolutie

De econoom Kuczynski won begin juni nipt de presidentsverkiezingen van zijn rivaal Fujimori. Hij werd vorige week ingezworen en ging deze week aan de slag. 

De nieuwe president heeft zijn kiezers beloofd het land uit de economische malaise te halen door zijn jarenlange ervaring als zakenman en econoom te gebruiken. "Ik wil voor mijn land een sociale revolutie door bijvoorbeeld de lonen van de armste werknemers te verhogen." 

Tijdens de eerste ministerraad is besloten om de belasting te verlagen, het toerisme te stimuleren en buitenlandse investeerders te interesseren voor de landbouw in zijn land.

STER reclame