Jeroen Dubbeldam EPA

De Nederlandse springruiters zouden pas maandag in olympisch Rio de Janeiro arriveren, zo was het plan van de hippische equipe. Maar gek genoeg blijkt kopman Jeroen Dubbeldam toch al onderweg te zijn naar Brazilië. 

De bevestiging moet later vandaag komen, maar het heeft er alle schijn van dat de olympisch kampioen van 2000, wereldkampioen van 2014 en Europees kampioen van 2015 vrijdag de Nederlandse vlaggendrager zal zijn tijdens de openingsceremonie van de Spelen. 

De 43-jarige Dubbeldam had zelf al eens laten doorschemeren graag de driekleur het befaamde Maracanã te willen binnendragen, maar Maurits Hendriks, de chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg, wenste de afgelopen dagen nog geen naam prijs te geven. "Dat horen jullie donderdag", was steevast het antwoord als er gevist werd naar wie de eervolle taak toebedeeld gaat krijgen. 

Vier jaar geleden in Londen droeg windsurfer Dorian van Rijsselberghe het rood-wit-blauw. Bij de sluitingsceremonie was zwemster Ranomi Kromowidjojo de uitverkorene.

STER reclame