AFP
NOS Nieuws

Republikeins lid Congres stemt op Clinton

Een Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden heeft Donald Trump ongeschikt genoemd om het land te leiden. Hij zal op 8 november op Hillary Clinton stemmen. Het Congreslid Richard Hanna is daarmee de eerste Republikeinse politicus die overstapt naar het Clinton-kamp.

Hanna zegt in een krantenartikel dat hij nooit een fan geweest is van Trump, maar dat diens reactie op de Pakistaanse vader van een omgekomen Amerikaanse militair de doorslag gaf. Hanna beschrijft Trump als een man zonder berouw, die volkomen fout en zelfingenomen is.

Trump liet zich schamper uit over de ouders van de militair, die omkwam in Irak. Dat kwam hem op kritiek te staan van Republikeinen zoals senator John McCain, maar die ging niet zo ver om zijn steun aan Trump openlijk in te trekken.

Obama

Van Clinton zegt Hanna dat zij haar leven lang al staat voor zaken die groter zijn dan zij.

President Obama herhaalde vandaag zijn standpunt dat Trump ongeschikt is voor het Witte Huis. Hij riep Republikeinse leiders die afstand van Trump hebben genomen op om nu ook hun steun voor hem in te trekken.

In een eerder stadium heeft Sally Bradshaw, een belangrijke adviseur van Jeb Bush, al gezegd dat ze haar lidmaatschap van de Republikeinse partij opzegt en op Clinton stemt.

Trump verder onder vuur om gepeperde uitspraken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl