Een nieuw model Bentley
NOS Nieuws

Zuid-Korea legt verkoop van Volkswagen stil

Zuid-Korea heeft de verkoop van auto's van Volkswagen voor een groot deel stilgelegd. De minister van Milieu heeft het besluit genomen omdat de Duitse autofabrikant onjuiste informatie heeft verstrekt over emissie- en geluidswaarden. Het concern moet voor de meeste uitvoeringen opnieuw certificaten aanvragen voordat die weer verkocht mogen worden.

Het verlenen van de certificaten kan zo'n drie maanden duren. Ongeveer 83.000 Volkswagens, Audi's en Bentley's blijven daardoor voorlopig bij de dealer staan.

Het is al de tweede keer dat Zuid-Korea een zware maatregel tegen de autofabrikant neemt vanwege het sjoemelsoftwareschandaal, in november moest het bedrijf meer dan 125.000 auto's terugroepen. Ook krijgt Volkswagen opnieuw een boete opgelegd, van ruim 14 miljoen euro.

Hyundai

In Zuid-Korea zijn vooral de luxe merken die onder het Volkswagenconcern vallen populair. Het Duitse automerk haalde vorig jaar een omzet van 2,2 miljard euro in het Aziatische land, een verdrievoudiging in vijf jaar tijd. Zuid-Koreaanse merken zoals Hyundai en Kia merken daar de gevolgen van.

Het sjoemelsoftwareschandaal kwam in september vorig jaar aan het licht. Milieu-inspecteurs werden om de tuin geleid bij het testen van de uitstoot van dieselauto's. De software was zo ingesteld dat de auto's bij een test voldeden aan de milieunormen, maar bij normaal gebruik werden de normen overschreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl