Arek Milik in het trainingsshirt van Napoli Pro Shots

Het management van Arek Milik heeft de transfer van Ajax naar Napoli wereldkundig gemaakt. De Pool tekent in Italië voor vijf jaar en levert de Amsterdammers een vast bedrag op van 32 miljoen. Het bedrag kan oplopen tot 33 miljoen. 

De spits wordt gehaald als vervanger voor Gonzalo Higuaín, die voor zo'n negentig miljoen van Napoli naar Juventus verhuisde. De 22-jarige Milik krijgt in Napels het rugnummer 99. 

"Het is geweldig om deel uit te maken van een club met grote historie en met fans vol passie. Ik hoop hier iedereen gelukkig te kunnen maken", aldus de aankoop, die tijdens een oefenduel al gepresenteerd weer aan het publiek. 

Milik kwam in 2014 op huurbasis naar Ajax, dat hem een jaar later voor een bedrag van 2,8 miljoen definitief overnam. Hoewel de nu betaalde transfersom anders doet vermoeden, kon de aanvaller nooit overtuigen in de hoofdstad. Onder Frank de Boer was hij niet altijd zeker van zijn basisplaats. De trainer vond hem niet sterk genoeg als aanspeelpunt en ook in de combinatie kwam Milik volgens zijn coach tekort. 

In de winterstop van het afgelopen seizoen was Ajax haastig op zoek naar een spits, maar tevergeefs. En dus viel de recordkampioen terug op Milik, die de competitie eindigde met 21 doelpunten. Daarna reisde hij met Polen af naar Frankrijk voor het EK, waar hij in vijf duels tot één doelpunt en een assist kwam. 

Drie weken geleden meldde Ajax op de eigen website nog stellig dat Milik deze zomer zeker geen transfer zou maken. "Mocht een club zich formeel bij Ajax melden voor Milik, dan zal geen medewerking worden verleend aan een tussentijdse overgang", stelde de club. 

De scoringsdrift van Milik in beeld Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame