Uber is van plan een half miljard te investeren in een eigen kaartendienst Reuters

Als je Uber’s app gebruikt om een taxi te bestellen, dan kun je op een kaartje volgen waar deze is. Hiervoor maakt de dienst gebruik van Google Maps. Maar dat moet anders, Uber werkt aan een eigen kaartendienst die uiteindelijk ook zelfrijdende auto's moet aansturen.

Om deze te ontwikkelen heeft het bedrijf een half miljard dollar opzij gezet, schrijft de Financial Times. Er rijden nu al in de VS en Mexico auto's rond die voor het bedrijf gebieden in kaart brengen en foto's maken. Het is de bedoeling dat deze op steeds meer plekken gaan rondrijden.

Ironisch

Hierdoor hoopt Uber op termijn minder afhankelijk te worden van Google. Dat is een tikkeltje ironisch, want de internetgigant heeft in het verleden geld gestopt in het bedrijf. Tegenwoordig werken beide bedrijven aan zelfrijdende auto’s, waardoor ze ook concurrenten zijn geworden.

Daarnaast heeft Uber een Google-veteraan in dienst genomen. Kaarten-expert Brian McClendon was eerst verantwoordelijk voor Google Maps en Google Earth en gaat nu bij Uber de kaartendienst leiden.

McClendon moet er onder meer voor zorgen dat Uber's kaartendienst in ontwikkelingslanden accurater wordt dan Google Maps.

STER reclame