NOS Nieuws

Franse priester gaat uit zijn dak tijdens Wereldjongerendagen

De moves van de priester

De Franse priester Franck Legros heeft tijdens de Wereldjongerendagen in de Poolse Mariabedevaartsplaats Częstochowa de blits gemaakt met zijn uitzonderlijke dansmoves. Op de vrolijke klanken van de Mexicaanse band Tériso ging de voormalig professioneel danser compleet uit z'n dak.

Het publiek was erg onder de indruk van het optreden van de geestelijke. In video's die op Facebook verschenen, is te zien hoe Legros losgaat op het podium. Ook geeft hij een workshop aan pelgrims op een plein bij pelgrimsoord Jasna Góra.

De video's werden vorige week al op Facebook gezet en zijn sinds die tijd massaal bekeken en gedeeld. Een video is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken.

Professioneel danser

Priester Franck Legros komt uit Bernay in het Franse departement Eure. Hij volgde in Frankrijk een dansopleiding aan het conservatorium en danste daarna ballet in Düsseldorf. Sinds enkele jaren is hij gestopt met professioneel dansen, maar hij geeft nog wel regelmatig les.

De Wereldjongerendagen werden gisteren in Krakau afgesloten met een openluchtmis. Ongeveer anderhalf miljoen mensen waren daarop afgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl