ANP

De toekomst van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is opnieuw onzeker. De grootste zorgverzekeraar in de regio wil het contract met het ziekenhuis opzeggen. Het bestuur van het ziekenhuis is verbijsterd. In januari is er een contract voor vijf jaar afgesloten met verzekeraar De Friesland.

Igor Tulevski, de voorzitter van de raad van bestuur van De Sionsberg, is strijdbaar. "De Sionsberg is van ons allemaal. Wij gaan hier niet zomaar weg." Hij zegt ook dat het ziekenhuis niet omvalt als de zorgverzekeraar het contract opzegt. "Als grootste zorgverzekeraar in deze regio hebben ze natuurlijk een zorgplicht. En anders is er altijd nog de vrije keus van patiënten. Maar wenselijk is dit niet"

De zorgverzekeraar zou het contract open willen breken en het willen versoberen. De raad van bestuur onderzoekt nu of het juridisch wel is toegestaan om het contract zomaar op te zeggen. De Sionsberg hoopt dat er nog een oplossing gevonden kan worden en het niet tot een rechtszaak komt. "Juridische perikelen komen de zorg nooit ten goede."

In 2014 werd het ziekenhuis failliet verklaard. Begin 2015 werd er een doorstart gemaakt.

STER reclame