Fusie maakt einde aan Chinese 'taxi-oorlog' rond Uber

De Amerikaanse taxi-dienst Uber is van plan in China de strijdbijl te begraven. Nadat het zonder groot succes 2 miljard dollar heeft geïnvesteerd, mag rivaal Didi Chuxing zijn Chinese activiteiten overnemen. Daardoor ontstaat een taxi-dienst ter waarde van 35 miljard dollar.

Dat melden onder meer The Wall Street Journal en Bloomberg. Uber krijgt een aandeel van 20 procent van het nieuwe gecombineerde bedrijf. Didi Chuxing steekt op zijn beurt 1 miljard dollar in Uber. De overeenkomst wordt later vandaag officieel bekendgemaakt.

Door de twee bedrijven te laten samenvoegen hoopt Uber-topman Travis Kalanick winst te gaan maken, schrijft hij volgens Bloomberg in een nog te publiceren blogpost. De WSJ wijst er daarnaast op dat het voor Uber hierdoor makkelijker wordt om uiteindelijk de beurs op te gaan.

Tijd voor vrede

Er woedt in China een hevige strijd onder taxi-diensten. Bedrijven zien veel groeipotentie in het land. Uber investeerde flink in het land, in de hoop voet aan de grond te krijgen. Maar dat lukte niet echt.

“Uber weet wanneer het de strijd moet opgeven”, schrijft de goed ingevoerde techjournalist Kara Swisher. “De twee partijen hebben elkaar over en weer van alles beschuldigd.” Het is nu dus tijd voor vrede.

Didi Chuxing staat al langer in de belangstelling. Eerder dit jaar besloot Apple een miljard dollar te investeren. Dat werd vooral gezien als een charme-offensief richting de Chinese overheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl