AFP
NOS Nieuws

Vader gesneuvelde moslimmilitair: Trump heeft gitzwarte ziel

De vader van de gesneuvelde moslimmilitair die op de Democratische Conventie in een toespraak harde kritiek leverde op Donald Trump roept de leiding van de Republikeinen op om afstand te nemen van Trump. Khizr Khan deed zijn uitspraken in een interview met CNN. Hij zei dat Trump een "gitzwarte ziel" heeft.

Volgens Khan is Trump "niet in staat tot empathie". De vader van de in Irak omgekomen militair reageerde op Trump die suggereerde dat Khans speech was geschreven door tekstschrijvers van de Democratische presidentskandidaat Clinton.

De uitspraken en beleidsplannen van Trump laten volgens Khan "zien dat Trump niets begrijpt van de constitutionele principes die in dit land gelden".

Opoffering

Ook de moeder van de militair haalde uit naar Trump, in een opiniestuk in The Washington Post. Ze herhaalde het eerdere verwijt dat Trump niet weet wat opoffering inhoudt. Ze zegt dat hij niets weet van de islam.

Trump zelf zei gisteren in een interview dat hij "veel offers heeft gebracht en erg hard werkt". Trump verwees naar zijn "enorme succes" en de tienduizenden banen die hij naar eigen zeggen gecreëerd heeft. Hij voelde zich aangevallen door de toespraak van Khan.

Khan zei op de Democratische Conventie dat hij een pocketeditie van de Amerikaanse grondwet aan de Republikeinse presidentskandidaat wil aanbieden. Trump reageerde gebeten: "Khan heeft niet het recht om tegenover miljoenen mensen ten onrechte te beweren dat ik de grondwet niet gelezen heb."

Sinds de toespraak van Khan is de pocketeditie van de grondwet een bestseller bij onlinewinkel amazon.com.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl