De paus komt aan voor de openluchtmis buiten Krakau
NOS Nieuws

Paus vraagt om geloof in 'nieuwe mensheid'

Paus Franciscus heeft met een mis in Krakau voor honderdduizenden mensen de Wereldjongerendagen afgesloten. Gisteravond waren al tienduizenden jongeren naar het 'Veld van Barmhartigheid' net buiten de Poolse stad gekomen om een plaats bij de mis te bemachtigen. De veiligheidsmaatregelen voor de mis waren streng. De schattingen van het aantal mensen vandaag lopen uiteen van een miljoen tot meer dan twee miljoen.

De paus riep de jongeren op hun geloof te vestigen op een nieuwe mensheid, die grenzen niet als barrières ziet en haat afwijst. In de afgelopen dagen bond hij de jongeren ook al op het hart de moed niet te verliezen en zich niet over te geven aan somberheid. Dat gevoel noemde hij een virus dat alles verziekt en al het andere in de weg staat.

Paus tegen jongeren: wees niet bang

De openluchtmis was het sluitstuk van het vijfdaagse bezoek van de paus aan Polen. Het was zijn eerste reis naar een Oost-Europees land.

De Wereldjongerendagen zijn een initiatief van paus Johannes Paulus II. Het evenement voor katholieke jongeren vindt om de twee tot drie jaar plaats. Panama organiseert in 2019 de volgende Wereldjongerendagen, zei de paus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl