De marechaussee onderzoekt auto's op de snelwegen rond Schiphol
NOS Nieuws

Vandaag vliegen via Schiphol? Vertrek op tijd

Extra drukte, files en doorzoekingen van auto's. Voorlopig blijven de anti-terreurmaatregelen op de wegen rond Schiphol van kracht met de onvermijdelijke vertragingen tot gevolg. De luchthaven houdt vooralsnog vast aan het advies dat al een dag geldt: houd rekening met een langere reistijd naar het vliegveld.

Veel mensen vragen aan @Schiphol hoelang de maatregelen nog van kracht blijven en hoeveel tijd ze voor de controles moeten rekenen. Schiphol reageert: "We raden je aan om op tijd van huis te vertrekken. De marechaussee heeft aangegeven dat de maatregelen duren zolang ze nodig zijn voor de veiligheid van reizigers."

De veiligheidsdiensten hadden voor het weekend al afgesproken dat de controles er zouden komen, maar ze werden tot gisterochtend geheimgehouden. Veel reizigers belandden daardoor onverwachts in de file.

Berusting

Toch waren de meeste mensen nog op tijd voor hun vlucht. "We hebben er een uurtje langer over gedaan, maar het viel wel mee", reageerde een vrouw 's ochtends. "Het was wel even spannend, maar we hebben het gehaald."

Er lijkt overwegend begrip te zijn voor de situatie. "Veiligheid voor alles, daar gaan we maar van uit", klonk het enigszins berustend. Over de aanleiding voor de extra maatregelen blijft het vooralsnog gissen; daar wil de marechaussee niets over kwijt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl