Gino Press
NOS Nieuws

Man overboord geslagen en omgekomen in Friesland

Op het water in Vegelinsoord bij Heerenveen is zaterdag rond het middaguur een man overboord gevallen van zijn schip en om het leven gekomen. Omstanders zagen hem in het water vallen en onder water verdwijnen. De boot voer stuurloos verder. Volgens getuigen was hij alleen op het schip. Toen de man niet meer bovenkwam, belden ze het alarmnummer.

"Politie te water, duikers van de brandweer en een traumahelikopter zijn ingezet in een poging de man nog te kunnen redden", laat een woordvoerder van de politie weten. "Maar al gauw werd duidelijk dat dit niet meer mogelijk was en werd het zaak het lichaam te vinden."

Hulpdiensten hebben lang gezocht naar de man. De vaarweg werd afgesloten voor verkeer en er is sonarapparatuur ingezet. Rond 15.30 uur vonden duikers van de brandweer het lichaam. De familie is ingelicht. Het is nog onduidelijk of de man onwel is geworden; het onderzoek is nog gaande.

De vaarweg is weer vrijgegeven. Er is topdrukte op het Friese water vanwege het skûtsjesilen bij Grou dat vandaag begonnen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl