Marvelyne Wiels ANP

Regering Curaçao wankelt door rapport over Marvelyne Wiels

time icon

De regering Curaçao wankelt, door een opnieuw vernietigend rapport over het handelen van de gevolgmachtigd minister van Curaçao, Marvelyne Wiels. Zij is de zus van Helmin Wiels, de politicus die in 2013 werd vermoord.

Marvelyne Wiels werkt in Den Haag, in het Curaçaohuis. Daar zou ze wanbeleid voeren. In het rapport staat onder meer dat er 235.000 euro is verdwenen. "Het is eigenlijk te veel om op te noemen", zegt correspondent Dick Drayer, die het nog niet openbaar gemaakte rapport in handen heeft. 

"Dure hotels en diners tijdens dienstreizen en tegelijkertijd nog een dagvergoeding ontvangen, geknoei met btw, betalingen zonder dat er goederen en diensten tegenover staan: aan de lijst komt geen eind."

Twee van de drie coalitiepartijen willen dat Wiels nog dit weekend aftreedt. "Ze zeggen zij eruit, of wij eruit. Maar die taal heb ik wel eens eerder gehoord, dus ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat ze het werkelijk zullen doen."

Verkiezingen

Bovendien zijn er 30 september verkiezingen op Curaçao. "De schuld krijgen van het vallen van een kabinet is bij verkiezingen een risico. Aan de andere kant: mensen zijn het hier wel zat, de stekker eruit trekken kan op bijval rekenen."

De derde coalitiepartij is de partij van Wiels en die houdt haar tot dusver, ondanks drie eerdere rapporten vol kritiek, de hand boven het hoofd. "Ik vermoed dat ze zich onaantastbaar voelt als zus van een vermoorde politicus. Maar of ze haar nu weer in bescherming zullen nemen is afwachten."

STER Reclame