FOX Sports
NOS Nieuws

KPN verliest rechtszaak tegen FOX Sports

KPN heeft een rechtszaak tegen FOX Sports over de sportzenders verloren. Het telecombedrijf verzet zich tegen hogere kosten die FOX Sports KPN wil laten betalen, maar volgens de rechter mag de sportzender andere eisen stellen aan KPN dan aan andere tv-aanbieders.

Het contract tussen KPN en FOX Sports loopt eind deze maand af. In het nieuwe contract vraagt de sportzender een vergoeding voor elke KPN-abonnee. In ruil daarvoor kan KPN ervoor kiezen om de zender op te nemen in het basispakket. In een reactie zegt KPN erbij te blijven dat het niet alle klanten prijsverhogingen wil doorberekenen voor live-voetbalwedstrijden, terwijl maar een deel van de klanten daarvoor wil betalen.

Het telecombedrijf wijst erop dat Ziggo gunstiger voorwaarden heeft bij FOX Sports, maar volgens de rechter kan KPN niet eisen om mee te liften op contractvoorwaarden van een ander bedrijf.

Op zwart

Het betekent concreet dat KPN en FOX Sports met elkaar om de tafel moeten om een nieuw contract af te sluiten. Als er voor 1 augustus geen nieuwe overeenkomst is, kan FOX Sports de voetbalzenders bij KPN op zwart laten gaan. KPN kan er ook voor kiezen om te wachten op het oordeel van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die heeft aangekondigd de kwestie te onderzoeken.

"We zijn niet triomfantelijk, we willen er graag uitkomen", zegt een woordvoerder van FOX Sports. Of de voetbalzenders bij KPN op zwart gaan, als er geen akkoord komt komende week, wil de zender niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl