Ebru Umar Thomas Schlijper / HH

Turkse organisatie doet aangifte tegen Ebru Umar

time icon

De Stichting Turks-Islamitische Culturele Federatie en 22 Turkse Nederlanders hebben aangifte gedaan tegen columnist Ebru Umar. Volgens hen heeft Umar de afgelopen tijd uitlatingen gedaan die ze als "uitermate beledigend" ervaren.

De columnist van onder meer Metro heeft volgens de aangevers de Turkse Nederlanders geregeld vergeleken met NSB'ers. Daarnaast zou ze de Turkse gemeenschap kleineren en vernederen door te spreken over een mislukt Nederlanderschap en door hen geitenneukers en lui te noemen. 

De advocaat van de groep Turkse Nederlanders heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om Ebru Umar te vervolgen voor groepsbelediging. 

Ebru Umar #1
@umarebru
Dit zal column zijn waar Nederturkjes het OM mee opzadelt - succes! @metro @NOS Lieve familie, vrienden en collega’s https://t.co/enmq0NhUQ8
3 jaar geleden

Umar reageert op Twitter op de aanklacht tegen haar. "Turken die beledigd zijn dat ik ze geen Nederlander noem. Je kunt me wegdragen", schrijft ze. 

Ook zegt ze dat het zwaaien met Turkse vlaggen op de Erasmusbrug en het steun betuigen aan president Erdogan een duidelijk voorbeeld is van een mislukt Nederlanderschap. 

STER Reclame