Leden van Satudarah EPA

De horeca in het Limburgse Sittard-Geleen gaat leden van bepaalde motorclubs de toegang weigeren. Koninklijke Horeca Nederland, de gemeente Sittard-Geleen en de politie hebben die afspraak gemaakt, schrijft 1Limburg

Leden van zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs wordt de toegang ontzegd, zo is te lezen in een brief van de burgemeester.  Onder de outlaw gangs worden clubs als Satudarah en Bandidos gerekend. 

Horecatelefoon

Horeca-ondernemers moeten de bikers vragen om te vertrekken. Als die dat weigeren, kunnen de ondernemers via een speciale horecatelefoon de politie snel inschakelen.

Gitte Stevens, advocaat van een aantal Bandidos-leden, zegt tegen L1 dat ze de maatregel "heel erg ver" vindt gaan. "Mensen worden op basis van hun uiterlijk niet toegelaten tot een terras of een café. Dat is ook erg slecht voor de horeca zelf."

Clubhuis

In andere gemeentes gelden ook maatregelen tegen motorclubs in het uitgaansleven. Zo kwam Tilburg in 2014 met een verbod op het dragen van clubkleding in het centrum tijdens uitgaanstijden. In de Gelderse gemeente Overbetuwe greep de burgemeester in om te voorkomen dat een motorclub een café zou gebruiken als clubhuis. 

STER reclame