De spelers van Atletico Nacional vieren de winst van de Copa Libertadores Getty Images

Atlético Nacional heeft voor de twee keer in de clubhistorie de Copa Libertadores gewonnen. De club uit Colombia had op eigen veld tegen het Ecuadoriaanse Independiente Del Valle genoeg aan een 1-0 zege.

Miguel Borja zorgde tijdens de return in Medellín, waar de supporters voor de aftrap voor een spectaculaire show hadden gezorgd, al in de negende minuut voor het beslissende doelpunt. De heenwedstrijd in Quito was vorige week in 1-1 geëindigd. 

Droge knal Borja bezorgt Atlético Nacional titel Copa Libertadores Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nieuwbakken Ajacied

Aan de kant van Atlético Nacional speelde nieuwbakken Ajax-speler Davinson Sánchez de hele wedstrijd. De winst van de Copa Libertadores was voor de centrale verdediger zijn laatste wapenfeit in dienst van Atlético Nacional. 

Atlético Nacional won de titel eerder in 1989 en was in 1995 verliezend finalist op het toernooi dat in Europa vergelijkbaar is met de Champions League. Once Caldas was in 2004 de laatste Colombiaanse winnaar.

Dankzij de titel speelt Atlético Nacional in december het WK voor clubteams dat in Japan wordt afgewerkt. Europa wordt vertegenwoordigd door Champions League-winnaar Real Madrid.

Laatste tien winnaars Copa Libertadores

JaarWinnaarVerliezend finalist
2016Atlético Nacional (Col)Independiente del Valle (Ecu)
2015River Plate (Arg)UANL (Mex)
2014San Lorenzo (Arg)Nacional (Par)
2013Atlético Mineiro (Bra)Olimpia (Par)
2012Corinthians (Bra)Boca Juniors (Arg)
2011Santos (Bra)Peñarol (Uru)
2010Internacional (Bra)Guadalajara (Mex)
2009Estudiantes (Arg)Cruzeiro (Bra)
2008LDU Quito (Ecu)Fluminense (Bra)
2007Boca Juniors (Arg)Gremio (Bra)

STER reclame