FOX Sports
NOS Nieuws

FOX Sports botst met KPN over voetbalzender voor iedereen

Sportzender Fox Sports en KPN hebben een conflict dat ze voor de rechter uitvechten. Volgens KPN wil Fox Sports dat hun belangrijkste zender met eredivisievoetbal in het standaardpakket wordt opgenomen. Nu kunnen klanten nog kiezen om de sportzenders van Fox Sports te kijken en betalen de klanten die dat willen extra per maand.

Tv-aanbieder KPN verzet zich tegen het plan van Fox Sports. Volgens het bedrijf wordt het voor alle klanten duurder als de sportzender in het basispakket komt.

Het telecombedrijf stapt naar de rechter. "Fox stelt nieuwe eisen, waarbij wij dat model niet in het belang van onze klanten vinden", zegt KPN-topman Eelco Blok tegen de NOS. "We hebben lang onderhandeld, zijn er niet uitgekomen en we willen nu dat de rechter een uitspraak doet."

Geen voetbal

Het huidige contract dat KPN met Fox Sports heeft, loopt eind deze maand af. Voor het begin van de competitie moet er een nieuwe overeenkomst zijn, anders kunnen KPN-klanten mogelijk geen voetbal kijken. Eelco Blok wil daar niet op vooruit lopen. "De zaak ligt nu bij de rechter."

Vrijdag wordt er uitspraak gedaan. Fox Sports zegt dat KPN vrij is om te kiezen op welke manier ze de Fox Sports-zenders doorgeven en is het opnemen van de sportzender in het basispakket slechts één van de opties.

Andere providers

Vodafone gaat wel mee in het voorstel van Fox Sports. Alle thuisabonnees krijgen Fox Sports 1 in het basispakket. De prijzen van het pakket stijgen daardoor met 1,50 tot 2,50 euro.

Ziggo heeft geen conflict met Fox Sports, omdat daar het huidige contract tussen de bedrijven nog doorloopt. Ziggo kan dus onder dezelfde voorwaarden Fox Sports blijven doorgeven. Toch schaart het bedrijf zich achter het standpunt van KPN.

De verliezen van Fox Sports worden op de Nederlandse huishoudens afgewend.

Woordvoerder Ziggo

"Fox Sport draait enorme verliezen en door de tv-aanbieders te verplichten de zender in het standaardpakket op te nemen, dwingen ze de Nederlandse kijker om hen daarvoor te betalen. Dat is principieel niet juist", zegt een woordvoerder van Ziggo.

Tele2 zit in dezelfde situatie als KPN. Het bedrijf wacht de uitspraak van de rechter af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl