Een Amerikaan die begin dit jaar verdween toen hij zocht naar de verborgen schatkist van de schrijver Forrest Fenn, is bij zijn zoektocht omgekomen. Menselijke resten die gevonden zijn in de wildernis van New Mexico blijken na dna-onderzoek van de vermiste Randy Bilyeu te zijn, een 54-jarige grootvader uit Colorado. De resten van de schatzoeker zijn gevonden langs de rivier de Rio Grande, in het noorden van New Mexico. Onderzocht wordt nog hoe hij om het leven is gekomen.

De excentrieke miljonair Forrest Fenn (85) maakte enkele jaren geleden bekend dat hij een goudschat ter waarde van zo'n 2 miljoen dollar had begraven in de bergen bij Santa Fe. Daarna publiceerde hij een cryptisch gedicht waarin aanwijzingen over de locatie van de schat verstopt zouden zitten. Tienduizenden Amerikanen zijn sindsdien op pad gegaan om de schat te zoeken, tot nu toe allemaal tevergeefs.

Vlot en hondje

Veel schatzoekers deelden hun ervaringen op weblogs en wisselden van gedachten over de aanwijzingen die Fenn in zijn gedicht had verstopt. De Amerikaanse media pakten de zaak op, waardoor nog meer mensen goudkoorts kregen en hun leven waagden voor de schat. Fenn zelf gaf nog enkele aanvullende hints, maar tot nu toe heeft niemand iets gevonden.

Bilyeu kocht een vlot en vertrok op 5 januari voor een zoektocht van twee weken met zijn kleine witte hondje Leo. Toen de familie niets meer hoorde werd een zoektocht op touw gezet. Op 15 januari werden het vlot en een levende Leo gevonden, maar van Bilyeu ontbrak elk spoor. Eerder deze maand werd zijn stoffelijk overschot gevonden.

STER reclame