Pro Shots
NOS Voetbal

Ajax speelt gelijk en wacht helse klus in Thessaloniki

Het wordt voor Ajax een helse klus om de laatste voorronde van de Champions League te bereiken. In de eigen Arena was de ploeg van de nieuwe trainer Peter Bosz een klasse beter dan PAOK Saloniki, maar verder dan 1-1 kwamen de Amsterdammers niet.

Het jonge Ajax (gemiddeld 21,7 jaar) begon sterk aan het duel. Bosz beloofde in aanloop naar het seizoen dat hij Ajax aanvallender wilde laten voetballen. Dat bleek tegen PAOK geen grootspraak te zijn.

De Amsterdammers dachten na ruim een kwartier op 1-0 te komen. De pas 18-jarige centrumspits Kasper Dolberg schoot raak, maar hij stond randje buitenspel. Althans dat vond het arbitrale kwartet. Jairo Riedewald pegelde een minuut later op de lat.

Geklungel Cillessen

Er was niets aan de hand voor Ajax, maar Jasper Cillessen, nota bene de man met de meeste ervaring, hielp PAOK in het zadel. Hij kwam onnodig ver uit zijn doel, waarna Djalma Campos hem simpel omspeelde en prachtig de 1-0 in het lege doel lepelde.

Ajax moest in de achtervolging en kwam bijna op gelijke hoogte via Anwar El Ghazi. Zijn volley werd echter goed gepareerd door Panagiotis Glykos. De Griekse doelman redde vlak na rust ook knap op een verraderlijke kopbal van Dolberg, maar had na een uur spelen geen antwoord op het vlammende schot van de Deens spits: 1-1.

De gelijkmaker was verdiend, maar het scheelde weinig of Ajax had die stand weer uit handen gegeven. Giorgos Tzavellas dook ineens op voor Cillessen, maar die had dit keer wel een puike redding in huis.

Ajax drong nog wel aan, maar er werd niet meer gescoord, waardoor de Amsterdammers volgende week vol aan de bak moeten in Thessaloniki.

  • Bosz: voetballend moet het nog wel beter
  • Klaassen redelijk tevreden over spel Ajax
  • Dolberg zit niet te hopen op vertrek concurrent Milik

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl