Roger Federer tijdens de verloren halve finale op Wimbledon AFP

Federer mist Olympische Spelen en rest van 2016

time icon

Roger Federer heeft zich afgemeld voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Zwitser is nog altijd niet volledig hersteld van de operatie aan zijn knie eerder dit jaar en komt dit seizoen niet meer in actie. Dat liet de Zwitser weten op zijn Facebookpagina.

"Ik ben extreem teleurgesteld dat ik Zwitersland niet op de Olympische Spelen kan vertegenwoordigen", schrijft Federer. "In overleg met mijn artsen en team heb ik het zeer moeilijke besluit moeten nemen om mijn tennisseizoen te beëindigen."

"Als ik de komende jaren nog blessurevrij actief wil zijn in de ATP World Tour, wat ik ook van plan ben, moet ik mijn knie en mijn lichaam de tijd geven om helemaal te herstellen", aldus de 34-jarige Zwitser.

Olympisch goud

Federer liep in februari een knieblessure op toen hij zijn tweelingdochters in bad deed en werd daarna geopereerd. Hij kwam wel weer in actie, maar bleef last houden. De Spelen in Rio stonden hoog op het verlanglijstje van de Zwitser, aangezien individueel olympisch goud ontbreekt op zijn indrukwekkende palmares. 

Het is voor het eerst sinds 2000 dat Federer een seizoen afsluit zonder ATP-titel.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2012: Murray klopt Federer in olympische finale
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame