NOS Nieuws

Acties op komst bij KLM

Een ultimatum dat vakbond FNV aan KLM had gesteld is om 18.00 uur verstreken zonder dat KLM op de eisen is ingegaan. De vakbond, die een deel van het grondpersoneel vertegenwoordigt, wil nu actie gaan voeren. Onder het grondpersoneel vallen onder meer de bagage-afhandelaars en medewerkers aan de check-in-balies en de gates.

Hoe de acties eruit gaan zien, is nog onbekend. FNV wil daar morgenochtend pas meer over zeggen. Maar de bond zei eerder al dat de acties stap voor stap worden opgebouwd en dat daarbij rekening wordt gehouden met passagiers.

Onverantwoord

KLM zegt dat het onverantwoord is om in te gaan op de eisen van de bond, "gezien de situatie van het bedrijf". De bond wilde een loonsverhoging voor al het grondpersoneel en ook zouden meer uitzendkrachten moeten doorstromen naar een vaste baan.

Volgens KLM zijn de arbeidsvoorwaarden bij het bedrijf "uitstekend, ten opzichte van andere bedrijven in Nederland en andere vliegmaatschappijen". KLM wil zijn kosten verlagen door de productiviteit van personeel te verhogen. "Verdere aanpassingen op ons eindvoorstel prijzen KLM uit de markt en maken onze groeiplannen en ambities onmogelijk."

Andere vakbonden voor grondpersoneel bij KLM steunen de acties van FNV niet. Bij zustermaatschappij Air France staakt vanaf morgen een deel van het cabinepersoneel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl