NOS

Het Kremlin zegt dat Rusland niets te maken heeft met de hack van e-mails van de Democratische partij. Een paar dagen geleden publiceerde klokkenluiderssite WikiLeaks 19.000 mails van prominente Democraten. Uit de mails rijst het beeld op dat de partijleiding systematisch heeft geprobeerd de campagne van Bernie Sanders voor de Democratische nominatie te dwarsbomen. 

Sommigen denken dat Rusland achter de hack zit. Een woordvoerder van het Kremlin noemt deze aantijgingen absurd.

De woordvoerder zei dat Rusland op een obsessieve manier wordt gebruikt in Amerikaanse verkiezingscampagnes. "Helaas duurt deze traditie nog steeds voort", zei hij. "We denken dat dit niet goed is voor de relatie met de VS, maar we begrijpen dat we deze vervelende tijd door moeten."

Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov ontmoette vandaag zijn Amerikaanse collega Kerry op een bijeenkomst in Laos. Lavrov wuifde de beschuldigingen van betrokkenheid bij de hack weg. Kerry zegt dat hij de zaak heeft besproken.

Diskrediet 

Mensen uit het Clinton-kamp denken dat Rusland achter het lek zit. Poetin zou volgens hen willen dat Trump de verkiezingen wint. Het zou de Russen goed uitkomen als Trump president wordt, omdat de miljardair bijvoorbeeld kritisch is op het NAVO-bondgenootschap. 

STER reclame