ANP

De rechtbank in Rotterdam heeft twee leden van de motorclub Hells Angels veroordeeld tot vier maanden cel wegens illegaal vuurwapenbezit. De twee mannen uit Amsterdam en Gouda werden op 7 april opgepakt na een massale vechtpartij tussen Hells Angels en leden van een rivaliserende motorclub bij het Van der Valk Hotel in Rotterdam. 

De twee Hells Angels werden in de buurt van het hotel aangehouden. Toch worden ze niet vervolgd voor deelname aan de vechtpartij, waarbij ook is geschoten. Volgens het Openbaar Ministerie is niet vast te stellen wat hun rol is geweest, mede omdat de verdachten zich beroepen op hun zwijgrecht. 

Wel vond de politie een dag na de vechtpartij bij beide mannen thuis een vuurwapen. Vanwege het bezit hiervan eiste het OM twee weken geleden tegen de twee motorclubleden negen maanden celstraf. 

Verbieden

Van de op 7 april meer dan twintig opgepakte motorclubleden worden er slechts drie vervolgd voor deelname aan de massale vechtpartij, maakte het OM twee weken geleden bekend. De drie, allen leden van de Hells Angels, staan later dit jaar terecht. 

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie kondigde na de gewelddadige confrontatie in Rotterdam aan dat het OM opnieuw gaat proberen criminele motorclubs te verbieden. Behalve de Hells Angels beschouwt justitie ook onder meer de Bandidos, Satudarah en No Surrender als zogenoemde 'outlaw motorcycle gangs'.

STER reclame