Yahoo-topvrouw Marissa Mayer ANP

De Amerikaanse telecomprovider Verizon koopt Yahoo voor 4,8 miljard dollar (4,37 miljard euro). Internetpionier Yahoo kwakkelde al jaren, maar heeft vooral in de VS nog veel gebruikers van de zoekmachine, nieuwssite, e-mail en andere diensten. 

Verizon kocht vorig jaar al een andere (voormalige) internetgigant: AOL. Verizon wil Yahoo en AOL samenvoegen en hoopt vooral te verdienen aan de verkoop van advertenties op de twee platformen. 

Poëtisch

"Yahoo en AOL hebben het Internet, email en zoeken gepopulariseerd", zegt Yahoo-topvrouw Marissa Mayer. "Ik vind het poëtisch dat we nu samengaan met AOL en Verizon."

Mayer, afkomstig van Google, werd een paar jaar geleden aangesteld als de nieuwe topvrouw. Zij moest het bedrijf nieuw leven inblazen, maar een paar maanden geleden werd duidelijk dat Yahoo een koper zocht

1 miljard gebruikers

Yahoo zegt wereldwijd meer dan 1 miljard maandelijks actieve gebruikers te hebben, waarvan 600 miljoen mobiele gebruikers. Yahoo Mail heeft zo'n 225 miljoen gebruikers. 

Het bedrijf wordt niet in zijn geheel verkocht aan Verizon. Zo zijn de aandelen die Yahoo bezit in de Chinese webgigant Alibaba geen onderdeel van de deal. 

STER reclame