Een vrouw heeft een Pokémon in het vizier
NOS Nieuws

Aandeel Nintendo in vrije val na Pokémon-waarschuwing

Gamingproducent Nintendo is op de Japanse effectenbeurs flink onderuit gegaan. Het aandeel verloor in de loop van de handelsdag bijna 18 procent in waarde. Nintendo had beleggers vorige week al gewaarschuwd dat de financiële impact van de Pokémon Go-rage beperkt zal zijn. Kort na de lancering eerder deze maand schoot het aandeel Nintendo juist omhoog, met een ruim verdubbelde koers.

Pokémon Go, een spel dat kan worden gespeeld op smartphones, is wereldwijd een enorme hit. Nintendo is grootaandeelhouder van The Pokémon Company en investeerde in Niantic, het bedrijf dat het succesvolle spel heeft ontwikkeld.

Nintendo rekent nog wel op extra winsten door de verkoop van andere games die zijn afgeleid van het spel, waarbij gamers virtuele wezentjes op openbare plekken moeten 'vangen'.

Ook komt er nog een instrument op de markt dat gamers in staat stelt een alertering te ontvangen als er een Pokémon in de buurt is, Pokémon Go Plus genaamd. De verkoop daarvan moet ook extra geld opbrengen voor Nintendo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl