De politie in Reutlingen heeft een terras afgezet waar in de buurt de aanval plaatsvond
NOS Nieuws

Dode bij aanval met 'hakmes' in Duitse Reutlingen

In de Zuidwest-Duitse stad Reutlingen heeft een man in en rond een Turks restaurant mensen aangevallen met een groot mes. Een vrouw is om het leven gekomen en twee mensen zijn gewond geraakt. De dader, een 21-jarige asielzoeker uit Syrië, is opgepakt. Hij is een bekende van de politie.

De man kon volgens ooggetuigen worden gearresteerd nadat een automobilist op hem was ingereden. Zijn motief is nog onduidelijk, maar volgens de Duitse politie had de man voor de steekpartij ruzie met de vrouw die om het leven kwam.

Een medewerker van het restaurant zegt tegen het dagblad Stuttgarter Zeitung dat de twee een relatie hadden. Volgens de restaurantmedewerker was de dader anderhalf jaar geleden uit Aleppo gevlucht en had hij de vrouw in de zaak ontmoet. De twee waren enige tijd collega's geweest.

80 centimeter

Nadat hij de vrouw had neergestoken, viel hij andere mensen aan met het mes. Eerder werd gemeld dat de man een machete gebruikte, maar mogelijk gaat het om een 80 centimeter groot hakmes uit het Turkse restaurant.

Over de toestand van de twee gewonden, een man en een vrouw, is niets bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl