ANP
NOS Nieuws

Tolerantie en respect centraal bij Pride Walk in Amsterdam

In Amsterdam heeft vanavond een groot aantal mensen meegelopen in de jaarlijkse Pride Walk. De stoet vertrok vanuit het Vondelpark en trok naar de Dam. De Pride Walk is een signaal tegen homofobie en voor tolerantie en verdraagzaamheid.

Onder meer wethouder Simone Kukenheim liep mee. “Dit is niet zomaar een wandeling, maar een protest tegen onverdraagzaamheid en uitsluiting, en een grote viering van de vrijheid”, zegt zij. Volgens Kukenheim zijn er nog te veel mensen die in hun eigen stad en land niet kunnen laten zien wie ze zijn of van wie ze houden.

 • ANP
  De tocht trok van het Vondelpark naar de Dam
 • ANP
  De stoet op weg naar de Dam in Amsterdam

Tijdens de tocht werden 78 vlaggen meegedragen van landen waar de situatie van homo's, lesbiennes, transgenders en biseksuelen zorgelijk is. Na afloop van de Pride Walk was de officiële opening van de Euro Pride.

Amsterdam staat de komende weken volledig in het teken van de EuroPride, de Europese variant van de Gay Pride. Voor het eerst sinds 1994 is de EuroPride weer in Amsterdam. Op veel plekken in de stad wordt daar slim op ingespeeld, bijvoorbeeld bij supermarktketen Albert Heijn en HEMA.

 • ANP
  Boodschappen kun je doen bij de Albert Heijn to Gay
 • ANP
  Ook zijn voor de gelegenheid speciale T-shirts te koop
 • ANP
  I Amsterdam-letters in het Vondelpark in regenboogkleuren
 • Paul Slettenhaar
  En in de PC Hooftstraat is een speciaal 'gaybrapad' aangelegd

Canal Parade

De EuroPride valt dit jaar samen met de viering van het 70-jarig bestaan van het COC, de oudste LHBT-beweging van de wereld. De festiviteiten duren tot en met zondag 7 augustus, met op zaterdag 6 augustus de jaarlijkse Canal Parade in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl